Karta za EUtanik

Izvor: BKTV News, 02.Mar.2012, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karta za EUtanik

Pogledaj dom svoj anđele… Koji dom? Čiji dom? Koga taj andjeo sada može da pogleda? Na to pitanje mislim da i sam anđeo ne bi dao pravi odgovor. Vest nad vestima raznoraznih medija sinoć izmedju 11. i 12. uveče bila je da je Srbiji odobrena “kandidatura”… Koja kandidatura? Kandidatura za šta? Kažu da je to za put u (j)evropu… Mislite da se ukrcavamo na brod koji tone?
Dvanaest godina slušam jednu istu priču, evropa nema alternativu, evropa nema alternativu, izvinite, moje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mišljenje je da skoro svaka stvar u životu čoveka ima alternativu, ali kako da ta famozna “evropa” nema? Dvanaest godina svaki čovek ovde sluša tu istu priću, političari ponavljaju to “k`o papagaji” kome se ne bi zgadilo da sluša
jednu istu frazu?
Da li je neko nešto pitao građane o tome? U pravnoj zemlji za jedno takvo delikatno pitanje politićari bi raspisali referendum i poštovali bi volju naroda, to je demokratija (iskreno, da li je negde demokratija u “praksi” ostvarena?).
Jel` ovaj narod toliko zatupljen da umesto skoro cele nacije mora da misli “12 izabranih” iz Nemanjine 9 u Beogradu? Zar je nakon smrti velikog Nikole Tesle pamet zauvek otišla iz Srbije? Skoro i da jeste! Imamo fenomenalne sportiste, odličnu hranu, najlepše zene, muziku donekle, ali nasi politićari su … Postoji li reč koja bi njih opisala?
I sada imamo kartu za EUtanik, a tamo nas “svi” čekaju raširenih ruku, novac je na “dohvat ruke, sami ga možete ubrati” sve je lepo, šareno, a šta se desi kada ugasite tv prijemnik? Šta dalje?
Jesu li narodi Mađarske, Bugarske, Slovenije, Rumunije, Estonije, Letonije dobili nešto od ”rajskog života na brodu koji tone”? Gde ste videli da robovi uopšte bivaju nagrađeni?
Biti Srbin danas je sramota, kažu ako ste Srbin koji voli svoju zemlju, postuje običaje i tradiciju, poštuje narode oko sebe, vi ste nacista, nacionalista… Zar je patriotizam danas isto kao nacizam? Nažalost jeste! Sve ostalo su “demokratija i ljudska prava”.
Lični stav: Budimir Vasiljević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.