Karleuša svedočio na suđenju za ubistvo Ćuruvije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karleuša svedočio na suđenju za ubistvo Ćuruvije

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine danas je nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem bivšeg šefa policijske grupe koja je istraživala taj zločin, Dragana Karleuše.

On je rekao da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je služba Državne bezbednosti umešana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

Karleuša je rekao da je od početka rada na slučaju Čuruvija sve - i tajno praćenje i prekid >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << praćenja na dan ubistva, ukazivalo da je "služba involvirana, ali to nismo mogli da dokažemo".

Prethodno je svedočio pukovnik policije Slaviša Arsić koji je u vreme ubistva obezbeđivao Branka Crnog, tada visokog funkcionera DB.

Arsić je rekao da o ubistvu Ćuruvije nema nikakvih saznanja, "ni posrednih, ni neposrednih".

On je rekao da je u tom periodu bilo mnogo operativnih podataka i informacija, i da su svi proveravani, ali da nije bilo dokaza za podnošenje krivičnih prijava.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Beogradu, a Tužilaštvo za organizovani kriminal za to ubistvo tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Optuženi su odbacili bilo kakvu svou povezanost s tim ubistvom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.