Karla del Ponte sa zvaničnicima EU

Izvor: B92, 29.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karla del Ponte sa zvaničnicima EU

(Fonet)

Hag, Brisel -- Glavna tužiteljka Haškog tribunala razgovarala danas s ministrom Velike Britanije za Evropu o saradnji Srbije s Tribunalom.

Britanski ministar za evropska pitanja Džef Hun izjavio je danas u Hagu da Velika Britanija snažno podržava Haški tribunal i ukazao na neophodnost da svi optuženi koji su na slobodi, budu odmah uhapšeni i izručeni tom sudu.

U razgovoru s predsednikom Tribunala Faustom Pokarom i glavnom tužiteljkom Karlom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << del Ponte, on je rekao da Radovan Karadžić i Ratko Mladić ne treba da imaju iluziju da će čekanjem izbeći međunarodnu pravdu.

"Ministar Hun izrazio je snažnu podršku Velike Britanije radu Tribunala i istakao da je neophodno bez odlaganja uhapsiti i prebaciti u Hag sve preostale begunce", navodi se u saopštenju suda.

Del Ponteova je britanskom ministru izrazila zahvalnost za "neprocenjivu podršku Evropske unije".

"Politika uslovljavanja koju sprovodi Evropska unija bila je izuzetno uspešna i njen rezultat je prebacivanje u Tribunal većine optuženih kojima se trenutno sudi u Hagu", rekla je, prema saopštenju, Del Ponteova.

Karla del Ponte će u sredu u Briselu o istoj temi razgovarati sa zvaničnicima Evropske unije Havijerom Solanom i Olijem Renom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.