Kardinal o sveštenicima koji su zlostavljali decu: Katolička crkva je napravila ogromne greške koje ne mogu da odbranim

Izvor: Blic, 29.Feb.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kardinal o sveštenicima koji su zlostavljali decu: "Katolička crkva je napravila ogromne greške koje ne mogu da odbranim"

Kardinal Džordž Pel, savetnik rimokatoličkog poglavara, izjavio je pred australijskom komisijom za istragu navoda o sveštenicima koji su seksualno zlostavljali decu, da "Katolička crkva jeste napravila ogromne greške".

Pel koji je bivši sidnejski nadbiskup, komisiji u Sidneju dao je kasno sinoć izjavu iz Rima preko video linka.

U Sidneju su svedočenje o ovim optužbama pratile žrtve zlostavljanja i članovi njihovih porodica koji su tim povodom otputovali u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Australiju.

Upitan šta Vatikan čini u vezi sa ovim optužbama, Pel je rekao da nije tu da bi "brani ono što ne može da odbrani".

Kardinal je rekao da su mnoge optužbe iz verodostojnih izvora često bile odbačene "u skandaloznim okolnostima".

Papa Franja ranije je uputio pismo biskupima i katoličkim verskim liderima u kojem ih je pozvao da nikada više ne prikrivaju skandale u vezi sa pedofilijom u toj crkvi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Katolički kardinal: "Crkva je zabrljala po pitanju pedofilije"

Izvor: Blic, 29.Feb.2016

Kardinal Džordž Pel, savetnik rimokatoličkog poglavara, izjavio je pred australijskom komisijom za istragu navoda o sveštenicima koji su seksualno zlostavljali decu, da "Katolička crkva jeste napravila ogromne greške"...Pel koji je bivši sidnejski nadbiskup, komisiji u Sidneju dao je kasno sinoć...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.