Karavan Digitalna ekspedicija danas u Boru

Izvor: Beta, 08.Apr.2023, 07:52

Karavan Digitalna ekspedicija danas u Boru

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti "Digitalna ekspedicija 2023" danas će biti predstavljen u Boru, a zvaničan deo programa počinje u 11 časova u Udruženju penzionera te opštine, a nastavlja na platou Domu kulture i Narodnoj biblioteci.U zvaničnom delu programa, najavljeno je obraćanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministara Mihaila Jovanovića i Nikole Selakovića, stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Jakupa Beriša, gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milana Marinovića i drugih."Digitalna ekspedicija" pokrenuta je na inicijativu Vlade Srbije, sa ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.Karavan "Digitalna ekspedicija" se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu, u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom "Nova pismenost" koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Digitalna ekspedicija na putu po Srbiji prvo posetila Bor

Izvor: Beta, 08.Apr.2023

Karavan "Digitalna ekspedicija", koji je pokrenut pretprošle godine na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, posetio je danas Grad Bor kao svoju prvu stanicu u ovoj godini.Kroz tematska predavanja i razgovore sa ekspertima Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad,...

Nastavak na Beta...

Poverenik: U primeni digitalne tehnologije obratiti pažnju na zaštitu podataka o ličnosti

Izvor: Danas, 08.Apr.2023

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je danas u Boru da kod obrade podataka digitalnim tehnologijama treba obratiti pažnju da lični podaci građana budu zaštićeni.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.