Karamelizovana kruška s rikotom, jogurtom i makom

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamelizovana kruška s rikotom, jogurtom i makom

Ova poslastica se lako sprema a nije ni preterana kalorična. Kad imate voće, ne treba vam šlag, testo, puding i tona šećera – jer je voće desert samo po sebi. Još ako mu pojačate arome puterom i začinima, ono postaje neodoljivo.

Sastojci:

- 250 g rikote

- 1-2 kruške (sočne žute)

- sok limuna

- nekoiko kašika meda

- aroma vanile

- mali grčki jogurt

- 2 kašičice mlevenog maka

- >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << maslac

Isecite krušku na listove i ne dirajte dršku i semenke, kako bi listovi lepo izgledali. Prelijte listove limunom i medom i neka se mariniraju. Izmešajte grčki jogurt s makom a rikotu s vanilom i malo meda.

Ispržite krušku na puteru pa servirajte jedan list pa fil sa makom, preko stavite drugi lista pa fil od rikote.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.