Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 21:07 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Karamelizovana kruška s rikotom, jogurtom i makom
Ova poslastica se lako sprema a nije ni preterana kalorična. Kad imate voće, ne treba vam šlag, testo, puding i tona šećera – jer je voće desert samo po sebi. Još ako mu pojačate arome puterom i začinima, ono postaje neodoljivo.
Sastojci:
- 250 g rikote
- 1-2 kruške (sočne žute)
- sok limuna
- nekoiko kašika meda
- aroma vanile
- mali grčki jogurt
- 2 kašičice mlevenog maka
- >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << maslac
Isecite krušku na listove i ne dirajte dršku i semenke, kako bi listovi lepo izgledali. Prelijte listove limunom i medom i neka se mariniraju. Izmešajte grčki jogurt s makom a rikotu s vanilom i malo meda.
Ispržite krušku na puteru pa servirajte jedan list pa fil sa makom, preko stavite drugi lista pa fil od rikote.