Karambol u Skupštini: Opozicija ne može da se skrpi

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 10:50

Karambol u Skupštini: Opozicija ne može da se "skrpi"

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić morao je opet da odloži početak sednice koja je trebalo da počne u 10.00 časova.

I danas je, kao i juče, razlog odlaganja bio nedostatak kvoruma, a na dnevnom redu je predlog dela opozicije za izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Međutim, kako prenose mediji, u Skupštinu ni danas nije došao potreban broj opozicionih poslanika, tačnije prisutno je bilo njih samo 55, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 85, koliko ih je potpisalo zahtev za održavanje sednice o smeni Gašića.

12 poslanika vladajuće većine im je dalo glasove za utvrđivanje kvoruma, ali je i taj broj bio nedovoljan kako bi se sednica održala.

Takođe, u skupštinsku salu ni danas nisu došli Nebojša Zelenovic i Miloš Jovanović, a jutros se nije pojavila ni Marinika Tepić iz SSP-a, kao ni Boško Obradović.

Orlić je juče odložio raspravu o Gašićevoj smeni za danas, takođe zbog nedostatka kvoruma.

Sednicu Narodne skupštine tražila je opozicija, njih 85, a 61 poslanik opozicije je tražio Gašićevu smenu. On je rekao da je poslanika opozicije još manje nego što je bilo juče.

"Izgleda neću imati izbora nego da ja molim većinu da obezbedi koliko je potrebno poslanika za kvorum, jer vas ne može da se skupi ni pedesetak, čak ni onoliko koliko ste imali potpisa za ovu tačku. Izvanredan ste odnos pokazali prema Narodnoj skupštini i prema građanima ove zemlje", rekao je Orlić.

Ipak, poslanici Skupštine Srbije započeli su danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja, pošto se u sali, nakon odlaganja sednice, pojavilo 167 poslanika.

"Da li ste makar zahvalili poslanicima većine?", upitao je predsednik Skupštine Srbije, na početku rada, poslanike opozicije.

Očekuje se i prisustvo premijerke Ane Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.