Karamarko prekida ćutanje: Ostavka na mesto lidera HDZ?

Izvor: B92, 21.Jun.2016, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko prekida ćutanje: Ostavka na mesto lidera HDZ?

Zagreb -- Predsednik HDZ Tomislav Karamarko obratiće se javnosti, nakon gotovo četiri dana ćutanja od izglasavanja nepoverenja premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Deo njegovih stranačkih kolega očekuje da podnese ostavku.

Hrvatski mediji spekulišu da, ukoliko Karamarko ne podnese ostavku, HDZ će ga smeniti jer ga smatra odgovornim za političku krizu u koju je Hrvatska zapala za manje od šest meseci od izbora, te rušenje premijera Oreškovića, koga je on doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vlast i pad vlade.

Inače, Karamarkovu ostavku u subotu je zatražila i grupa osnivača stranke kako bi se, navode, time u stranci otvorio postupak izbora novog vodstva HDZ-a, koje će sprovesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Devetoro osnivača HDZ-a u izjavi za javnost ocenilo je da pod Karamarkovim vodstvom HDZ-ova politika u mnogo čemu nije bila kontinuitet politike HDZ-a kakvu je osmislio i vodio Franjo Tuđman, s takvom promašenom politikom HDZ na prošlim parlamentarnim izborima nije ostvario izbornu pobedu iako je protiv sebe imao najneuspešniju hrvatsku vladu, a na vlast je došao isključivo političkom voljom Mosta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRIZA U HRVATSKOJ "Ili će Karamarko sam dati ostavku ili će ga HDZ smeniti"

Izvor: Blic, 21.Jun.2016

Predsednik najuticajnije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko obratiće se danas javnosti, nakon gotovo četiri dana ćutanja od izglasavanja nepoverenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, a deo njegovih stranačkih kolega očekuje da podnese ostavku...Hrvatski mediji špekulišu da, ukoliko Karamarko ne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.