Karamarko: Biću mandatar a Reiner kandidat za predsjednika Sabora

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Biću mandatar a Reiner kandidat za predsjednika Sabora

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u utorak da će biti mandatar za sastavljanje nove vlade te da će akademik Željko Reiner biti kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatskoga sabora.

Karamarko je nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a, upitan hoće li biti mandatar, kratko odgovorio: "Da, bit ću mandatar".

Karamarko je rekao i da će kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatskoga sabora biti akademik Željko Reiner.

"Reiner je apsolutno zaslužio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da ga kandidiramo i zaslužio je respekt i svih drugih stranaka", istaknuo je Karamarko. Dodao je i kako ne želi odgovarati na hipotetička pitanja što će biti kako i Most predloži svog kandidata.

"To je ono što bi bilo kad bi bilo", kazao je.

Predsjednik HDZ-a opovrgao je i da je njegova stranka, kako u svom pismu navodi predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, vršila pritisak na Most.

"HDZ nije vršio nikakav pritisak. To je ono što mi se čini da je Most smetalo kod SDP-a i to su javno i izjavljivali. Čini mi se da je ovo malo političko, taktičko i diplomatsko balansiranje, ali istina je da HDZ nije vršio nikakav pritisak", naglasio je.

Ponovio je i da je lično uticao na svoje ljude da Mostu ne pristupaju parcijalno, već poštuju njihovo jedinstvo a vrhovi stranaka će se dogovarati. Karamarko je istaknuo i da sada očekuju politički finiš

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Most ne zna na osnovu čega Karamarko tvrdi da će biti mandatar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Dec.2015

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja komentirao je u utorak izjavu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka kako će on (Karamarko) biti mandatar, a Željko Reiner kandidat HDZ-a za predsjednika Sabora, rekavši da je to, ako je neprihvatljivo SDP-u, neprihvatljivo i Mostu jer Most zahtijeva reformsku vladu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.