Karakaševiću i Rašoviću nagrade za životno delo

Izvor: Politika, 10.Maj.2011, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karakaševiću i Rašoviću nagrade za životno delo

Sportski savez Beograda dodelio svoja priznanja

Nagrade Sportskog saveza Beograda za životno delo u oblasti sporta, kao i doprinos razvoju ženskog sporta, uručene su u Skupštini grada, a proglašen je i najuspešniji klub u glavnom gradu u 2010. godini.

Sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević uručio je nagrade za životno delo proslavljenom stonoteniseru Milivoju Karakaševiću i džudisti Vuku Rašoviću.„Ovo je prva nagrada koja se dodeljuje džudistima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i posvećujem je mojim prijateljima koji su doprineli afirmaciji tog sporta u Srbiji. Sportisti su takmičarski ljudi, živeli smo 50 godina za subote i nedelje i sav trud i znoj koji smo uložili predstavljao je potraga za prijateljima”, rekao je Rašović dodajući da se „bogatstvo jednog čoveka određuje na osnovu koliko je prijatelja stekao u životu”.

Drugi laureat, Karakašević, izjavio je da je od detinjstva bio takmičar, voleo da pobeđuje, kao i da su mu među najdražim medaljama one koje je osvojio na prvenstvu Zemuna u trotinetu i rolšulama.

Plakete za afirmaciju i doprinos razvoju ženskog sporta pripale su šahistkinji Slobodanki Milivojević i Oliveri Simić, koja se istakla u atletici i planinarstvu. Kajak-kanu klub BSK iz Borče proglašen je za najuspešniji beogradski sportski kolektiv u 2010. godini. Ovom prilikom promovisan je i Sportski almanah 2010, koji izlazi pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Almanah obuhvata rezultate prestoničkih sportista koji su prošle godine ostvarili zavidne rezultate na svim prestižnim svetskim i evropskim takmičenjima, kako u olimpijskim tako i u paraolimpijskim disciplinama

Predsednik Sportskog saveza Beograda Nebojša Ilić rekao je da je velika čast, ali i obaveza bit na čelu gradskog sporta, jer „neophodno je brojne uspehe preneti na buduće generacije”.„Beograd je prošle godine bio pokrovitelj više od 60 međunarodnih manifestacija i isto toliko takmičenja za Trofej Beograda. Glavni grad je praktično bio domaćin nekog sportskog događaja svakog trećeg dana. To potvrđuje da je Beograd –grad sporta. Potrudićemo se da tako i ostane”, zaključio je Ilić.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, koji je zahvalio organizatorima na pomoći i poželo da saradnja bude još bolja u olimpijskoj 2012. godini.

Tanjug

 

objavljeno: 10.05.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.