Karadžić traži izvinjenje RTS-a zbog antisemitizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić traži izvinjenje RTS-a zbog antisemitizma

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić pozvao je danas Radio -televiziju Srbije da se javno izvini svim Jevrejima i građanima Srbije, jer postoji osnovana sumnja da su izveštavajući koristili govor mržnje koji je zasnovan na već postojećim predrasudama i diskriminatorskim stavovima o Jevrejima.

Karadžić je objasnio da je sinoć u Drugom dnevniku vest o sastanku ministarke pravde Snežane Malović sa predstavnicima Jevrejske opštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se odnosi na suđenje Peteru Egneru zbog učešća u egzekuciji 17.000 civila tokom Drugog svetskog rata, i neophodnosti donošenja zakona koji sprečava negiranje holokausta, završena rečenicom "Jevreji su morali i o parama", iskoristivši razgovor o restituciji.

"Smatram da je ovo direktno širenje predrasuda i da negira svu iskrenu borbu protiv diskriminacije i našem odnosu prema žrtvama iz prošlosti", rekao je Karadžić Tanjugu.

Karadžić je ukazao da je potrebno da se RRA uključi u ispitivanje ovog slučaj i najoštrije sankcioniše odgovorne, koji u ovom slučaju na direktan i neprofisionalan način ugrožavaju ljudska prava naših građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.