Karadžić i Tužilaštvo traže rok za žalbe do 5. decembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić i Tužilaštvo traže rok za žalbe do 5. decembra

Tužilaštvo Haškog tribunala i odbrana Radovana Karadžića podneli su danas zajednički zahtev Žalbenom veću tribunala kojim traže produženje roka za ulaganje žalbi obe strane i odgovora na podnete žalbe.

I tužilaštvo i odbrana zatražile su još 135 dana za podnošenje žalbi koje bi bile podnete do 5. decembra, a odgovori na žalbe do 19. aprila 2017. godine.

Svoje razloge za produženje roka su obrazložile složenošću Karadžićevog slučaja, dužinom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << presude i obimom materijala na kojem je bazirana.

Bivši predsednik Republike Srpske Karadžić pre desetak dana najavio je da će se žaliti na presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora po 50 osnova, tvrdeći da nije imao pravično sudenje.

Sudsko veće Tribunala je Karadžića 24. marta proglasio krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbrana Karadžića i Tužilaštvo traže produženja roka za žalbe

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2016

HAG - Odbrana prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i Tužilaštvo Haškog tribunala zajedno su zatražili od suda produženje roka za podnošenje žalbi i odgovora u ovom procesu, saopšteno je iz Haga..."Obim i kompleksnost ovih pitanja, dužina presude i obim mterijala na kojem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.