Karadžić daje pečat Dačićevoj biografiji

Izvor: Glas javnosti, 26.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić daje pečat Dačićevoj biografiji

BEOGRAD - Mada je Ivica Dačić pokušao da se ogradi od čitave halabuke o hapšenju Radovana Karadžića rekavši da je ono „samo deo primopredaje vlasti“, te da „nijedan pripadnik MUP-a nije učestvovao u tome“, kao i da on sam za to nije ni znao, stručna javnost je podeljena o tom „slučaju“. Dok jedni sumnjaju u Dačićevu kletvu, drugima ni neobavešteni ministar policije ne zvuči potpuno nelogično. A sve i da se MUP držao po strani (namerno ili ne), kažu Glasovi sagovornici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Dačić će biti žigosan.

- Teško da će Dačić pobeći od toga da bude upisan u istoriju kao ministar policije koji je uhapsio Karadžića. A njegova izjava potpuno je nekorektna. Ne treba zaboraviti da je on postao ministar kada je položio zakletvu i, preuzimajući dužnost, postao je odgovoran za sva hapšenja u zemlji. I oni koji su locirali i uhapsili Karadžića nisu, jednostavno, smeli bilo šta da čine bez konsultacija s ministrom policije i odbrane - rekao nam je penzionisani general Ninoslav Krstić i dodao da je moguće da MUP u celini nije učestvovao u tome, ali da neki njegovi delovi sigurno jesu i da je njima komandovao koordinacioni tim.

Iako mu je sumnjivo što je ovog puta MUP ostao po strani, profesor Fakulteta za bezbednost Radoslav Gaćinović dopušta i tu mogućnost.

- Neka i bude da policija zaista nije učestvovala u čitavoj akciji, ali, to da prvi čovek policije nije znao za hapšenje, apsolutno je nemoguće - kategoričan je.

Ipak, vojnog komentatora Miroslava Lazanskog nimalo ne čudi to što je najvažnije hapšenje u zemlji prošlo bez policije, te u svom stilu odgovara:

- Zašto da ne. S obzirom na to kako se prikrivao, mogao je da ga uhapsi i kondukter u gradskom prevozu. Kompletna priča je suprotna svim predviđanjima i planiranim akcijama. Mogla je da ga locira i svaka privatna detektivska agencija, a mogli su da ga uhapse i oni što čuvaju ringišpile.

Dacica ne moze da opere niti Dunav niti Sava. On je ministar policije i u koaliciskom sporazumu je pristao da hapsi sve Haske optuzenike, prema tome u opste je nebitno dali je u tome ucestovala policija ili ne, on je saucesnik. Njegova izjava je zaista glupa i za svasko cudjenje, ali znate kad nemate pravi odgovor onda se zadovoljavate sa losim. Misli jadan Dacic da to sto ga nije uhapsila policija njemu sve biti oprosteno, naivno i bjedno. Njegov posao je da trazi Haske bjegunce i to svakodnevno radi njegova sluzba, hoce li nam taj pametnjakovic reci kad nekog pronadju da ce onda poslati nekog postara da ga uhapsi samo kako bi mogao reci da on to nije ucinio. Taj mi je covek svakim danom svwe ljigaviji i ne mogu da shvatim kasko sam mogao da glasam za takovog izdajnika. Ali bice jos izbora nasih cetiri glasa neces vise nikad dobiti, dobit cve ih Toma Nikolic ili Kostunica, videcemo.

Dacic je u slucaju Karadzic, mnogo gore postupio od Tadicaö Za Tadica smo znali da je neprijatelj naroda, za Dacica se to videlo tek ovim cinom. A ovo sto je uradio stavlja ga u istu poziciju sa Djinjdjicem, koji je izrucio Slobu. Zapecatio je sudbinu, to je 100%.

A postoji i nesto sasvim drugo.Da su ga uhapsili nasi zajedno sa ko zna cijim agentima a da Dacic nije stvarno znao.DS hoce da se otarasi SPS a pogotovo Dacica i sada je sva ljaga pala na Dacica a Tadic je iapak Predsednik i bez njega ne moze nista.Jos jedno ne zaboravimo u nasoj drzavi bez granica , nista ne ide po zakonu , nego ko kome moze da podmetne nogu.DS je dobio sta je hteo uz Socijaliste a sada ce ih sutnuti napolje.Ivica jeste ljigavac a i pomalo glup , posto je tako naseo.

Imam informaciju da je Tadic na VMA i da je operisan na debelom crevu. Kazu operacija je bila teska jer se Ivica Dacic uvukao tako duboko u supak da ga nisu mogli odstraniti bez hirurskog zahvata..Kazu da se i otimao i vikao: "necu da izadjem , ostavite me na miru, necu..." Molim ko zna nesto o operaciji neka javi!!!

"Mali prasic" je na svega dvadesetak dana po postavljanju za sefa MUP-a upao u politicki vrtlog kome je i sam nemalo doprineo. Dogadjaj od prvostepene vaznosti za policiju - hapsenje najeminentnijeg optuzenika - ga je zateklo nespremnog - ni da laze, ni da istinu kaze. Moze on da se vadi na neobavestenost, ali sta ce nam onda takva policija? Ona tri dana izmedju kidnapovanja i zvanicnog hapsenja Radovana nije (toboze) znala nista ni o izvrsiocima, ni o naruciocima, ni o mestu gde je drzan pod strazom! A tek ako se ispostavi da su kidnaperi bili najamnici stranih obavestajnih sluzbi, onda mu ni kozne gace nece pomoci!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.