Karadžić: Mihajlović ostaje, Mediji: Siniša odlazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2013, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Mihajlović ostaje, Mediji: Siniša odlazi

BEOGRAD -

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je po dolasku iz Zagreba, gde je Srbija poražena od Hrvatske sa 2:0, da Siniša Mihajlović ostaje selektor. Sa druge strane domaća štampa poziva Mihajlovića da podnese ostavku.

"Poraženi smo u utakmici koja nam je bila poslednja šansa za odlazak na Svetsko prvenstvo. Ostaje žal što u drugom poluvremenu nismo iskoristili šanse, ali idemo dalje sa projektom podmlađivanja reprezentacije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao je Karadžić na beogradskom aerodromu.

On je naglasio da se taj put nastavlja sa Mihajlovićem.

"Iako smo pobedom Belgije u Makedoniji izgubili gotovo sve šanse za put u Brazil u svakom slučaju nećemo ništa menjati", rekao je predsednik FSS, prenosi Sportski žurnal.

Naredni kvalifikacioni meč Srbija igra u utorak protiv Škotske na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Posle pet odigranih kola u kvalifikacionoj grupi A Srbija ima samo četiri boda i zauzima četvrto mesto na tabeli.

Prva je Belgija sa 13, druga Hrvatska koja ima isto toliko bodova uz lošiju gol razliku, a četvrti je Vels sa šest bodova.

Molimo te odlazi

Najtiražniji sportski dnevnik Sportski žurnal na naslovnoj strani donosi naslov "Molimo te Miho odlazi!" uz komentar da su Mihajlovićeva tvrdoglavost i početničke greške odbrambenih igrača reprezentaciju Srbije odveli u poraz na Maksimiru.

Žurnal piše da se srpski nacionalni tim neslavno oprostio od Svetskog prvenstva.

"Treći poraz u seriji i to na terenu najljućeg rivala odveo je 'Orlove' na stranputicu i definitivno potvrdio da selektor Siniša Mihajlović više ne zaslužuje ni gram podrške na kormilu državnog tima", navodi ovaj list.

Žurnal piše o Mihajlovićevim skupocenim eksperimentima u nizu, pogrešnom sastavu i promašajima na terenu koji su doneli još jedan "vruć šamar".

Sport na naslovnoj strani donosi naslov "Siniša ugasio svetlo", navodeći da je fudbalska reprezentacija Srbije meč izgubila još u svlačionici.

"Iznenadio je tada kvazi selektor i svoje igrače i protivnike i javnost i sve one koji su i malo razumeju u kvalitet igrača sa kojim raspolaže Srbija", piše Sport.

Ovaj list konstatuje da je Mihajlović definitivno pokazao da o trenerskom poslu ne zna ništa i da ne može ostati selektor.

Častio Hrvate

Novosti donose naslov "Mihajloviću, odlazi" i ističu da se Mihajlović kockao i na teren Maksimira izveo sastav koji "kao da je nasumično izvukao iz šešira".

"Nema razloga da Hrvati i dalje zvižde Siniši Mihajloviću. Častio ih je da bolje nije mogao, kupio im je kartu za Brazil! Srpski selektor je izveo pred 35.00O ljudi na Maksimiru kombinovani državni tim! Najjači sigurno nije", pišu Novosti.

Blic donosi naslov "Odlazi Mihajloviću! Dosta nam je tvojih grešaka" i piše o bezidejnoj igri, defanzivnim kiksevima u prvom poluvremenu i odsustvu osmišljenih napada.

Mihajlović je posle meča u Zagrebu naglasio da ne razmišlja o tome da podnese ostavku.

"Jedino ako Fudbalski savez odluči da nisam više pogodan da vodim reprezentaciju Srbije, tu ja ništa ne mogu da radim. Dok sam ja selektor imam svoj put i sigurno da jedna, dve, tri utakmice ne mogu da me skrenu sa tog puta i onoga u šta verujem", istakao je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.