Kapetan broda osumnjičen za sudar u Budimpešti pušten uz kauciju

Izvor: Beta, 13.Jun.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan broda osumnjičen za sudar u Budimpešti pušten uz kauciju

Kapetan rečnog putničkog broda za krstarenje, Ukrajinac osumnjičen da je odgovoran za prošlomesečni sudar s brodom za razgledanje na Dunavu u Budimpšti, pušten je na slobodu uz kauciju, saopštio je danas sud u Budimpešti.Glavni gradski sud saopštio je da je kapetan, identifikovan inicijalima Jurij C, ne može da napusti Budimpeštu, mora da nosi elektronski aparat za praćenje i dvaput nedeljno se sastaje sa istražiteljima.Kruzer "Vajking Sigin" kojim je upravljao taj kapetan sudario se s malim brodom za razgledanje po olujnom nevremenu 29. maja kod Margit mosta blizu zgrade Parlamenta Madjarske. U nesreći se udavilo ili nestalo 28 ljudi, uglavnom južnokorejskih turista, a samo sedmoro je spaseno. Do sada je nadjeno 25 tela - 23 Južnokorejaca i dva madjarska člana posade. Još tri Južnokorejca vode se kao nestali.Turistički brod koji je potonuo za sedam sekundi posle sudara izvučen je iz Dunava u utorak i kasnije ga je policija istražila.Ukrajinac, kapetan većeg broda-hotela, uhapšen je 1. juna i odredjen mu je pritvor od 30 dana, a kaucija na 15 miliona forinti, 52.600 dolara. On je ostao u pritvoru dok je razmatrana žalba tužilaca koji su se protivili uslovnom puštanju na slobodu. Apelacioni sud u utorak je odbacio žalbu tužilaštva.Iako je uslovno pušten, kapetan ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAPETAN NA SLOBODI Ukrajinac osumnjičen za nesreću u Budimpešti pušten iz pritvora

Izvor: Blic, 13.Jun.2019

Kapetan putničkog broda za krstarenje Jurij C, osumnjičen da je odgovoran za prošlomesečni sudar s brodom za razgledanje na Dunavu kod Budimpešte, pušten je na slobodu uz kauciju, saopštio je danas sud u Budimpešti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.