Kao u horor filmu: Više od 250 tela je nađeno; Hamas je upao, a onda... VIDEO

Izvor: B92, 08.Okt.2023, 22:10

Kao u horor filmu: Više od 250 tela je nađeno; Hamas je upao, a onda... VIDEO

Tel Aviv -- Više od 250 tela pronađeno je do sada na mestu gde je održan muzički festival na jugu Izraela, kada je došlo do napada palestinske militantne grupe Hamas.

To je izraelskim medijima rekao portparol ZAKA, grupe volontera koja se bavi preminulima nakon terorističkih napada i drugih katastrofa.

Kako prenosi Tajms of Izrael, palestinski militanti upali su u subotu na muzički festival i otvorili vatru u okviru velikih napada na Izrael.

Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ''Supernova'' održan u pustinji Negev, u blizini kibuca Reim, nedaleko od Pojasa Gaze, odakle su pripadnici Hamasa došli kako bi započeli napade.

Predstavnik izraelske HItne pomoći rekao je za izraelski "Kan njuz" da je na festivau bilo oko 3.000 ljudi, preneo je Bi-Bi-Si.

Pojedini preživeli svedoci su za izraelski Čenel 12 rekli da je sve bilo ''kao u horor filmu'' i da je trajalo nekoliko sati.

''Ugasili su svetla i iznenada, ni od kuda, oni (militanti) uleteli su s oružjem, otvarajući vatru u svim pravcima'', rekla je jedna od preživelih učesnika festivala za Čenel 12, prenosi Bi-Bi-Si.

Dodala je da je na festival došlo ''50 terorista u kombijima, u vojnim uniformama''.

Prema rečima svedoka, ljudi su pokušavali da pobegnu sa lica mesta, trčeći prema svojim vozilima, ali su napadači iz džipova na putu pucali na njih i na njihova vozila.

Bi-Bi-Si je na svom sajtu objavio i snimke većeg broja potpuno izgorelih vozila učesnika festivala, koja su ostala parkirana posle napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽASAN BILANS NAPADA HAMASA Volonterska grupa "ZAKA" tvrdi da je pronađeno više od 260 tela žrtava koje su ubijene na muzičkom festivalu na jugu Izraela (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 08.Okt.2023

Portparol "Zaka", volonterske grupe koja se bavi ljudskim ostacima nakon terorističkih napada i drugih katastrofa, kaže za tamošnje medije da je do sada prikupljeno više od 260 tela sa mesta muzičkog festivala na jugu, koji su napali teroristi Hamasa.

Nastavak na Blic...

PALESTINSKI DEMONSTRANTI MAHALI SVASTIKOM NA TAJMS SKVERU Sukobili se kontrademonstrantima koji su izašli da podrže Izrael: "Ovo nije horor film, ovo je stvarno"

Izvor: Blic, 09.Okt.2023, 00:07

Propalestinski demonstranti zauzeli su danas Tajms Skver u Njujorku - samo dan nakon što je teroristička organizacija Hamas napala Izrael, ostavivši stotine mrtvih civila. Besni kontrademonstranti koji su mahali izraelskim zastavama sukobili su se sa 300 demonstranata sa plakatima, od kojih jedan...

Nastavak na Blic...

ZAKA: Više od 250 tela pronađeno nakon upada Hamasa na muzički festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2023

Više od 250 tela pronađeno je do sada na mestu gde je održavan muzički festival na jugu Izraela u trenutku kada je došlo do napada palestinske militantne grupe Hamas, rekao je izraelskim medijima portparol ZAKA, grupe volontera koja se bavi preminulima nakon terorističkih napada i drugih katastrofa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NA PRVOJ LINIJI ODBRANE: Pogledajte kako dejstvuje Gvozdena kupola, ponos izraelske vojne industrije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023

Nakon subotnjeg napada Hamasa, pokrenuta su mnoga pitanja o sistemu Gvozdena kupola...Gvozdena kupola, moćni protivvazdušni sistem izraelske proizvodnje, nalazi se na prvoj liniji odbrane jevrejske države od Hamasa...Ovim sistemom presretnut je deo raketa koje je Hamas u subotu uveče ispalio na Tel...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.