Kao suvo zlato

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao suvo zlato

Posredstvom naše sidnejske Redakcije, kao što smo već zabeležili, od O. V. iz Sidneja stigle su mesečne stipendije od po 120 dolara (ukupno 600 dolara) za četvoro učenika Gimnazije u Orahovcu na Kosmetu i đaka pešaka s Golije.

Novac je, u međuvremenu, prosleđen orahovačkim gimnazijalcima: Dimitriju Radiću, Lazaru Grkoviću, Ljubici Micić i Darinki Ulamović, kao i 14-godišnjem Stefanu Pendiću.

- Podela stipendija je prošla bez problema i kao i svaki put, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << O. V. je obradovao naše učenike. Kako su mi rekli osim što će novac koristiti za užinu i svakodnevne potrebe u školi, izdvojili su ponešto da kupe sitnice majkama za 8. mart. Samim tim, naš dobrotvor je na neposredan način učestvovao i u tome da obraduje njihove majke. Hvala mu od srca u ime sve dece, kao i "Vestima" što su uz nas i što nam svi skupa šaljete podršku koja mnogo znači. Svako dobro od Gospoda vam želimo - poručila je profesorka srpskog jezika Olivera Radić, zaposlena u gimnaziji, ističući da sami ne bi mogli da izađu na kraj sa svim nevoljama koje ih pritiskaju.

Koliko im samo stipendija znači, pojasnio je i mladi Lazar Grković, učenik druge godine orahovačke Gimnazije.

- Poštovani darodavče, imam dva brata, Stefana i Uroša i živim sa roditeljima u Orahovcu. Želim da vam iskreno zahvalim na tome što nam svakog meseca donirate stipendiju koja nam mnogo znači u ovim teškim vremenima, jer ne samo da znači meni, već i na neki način olakšava mnoge brige mojim roditeljima. Uz pomoć stipendije kupujem sebi užinu u školi, a odvojim svaki mesec po nešto novca i planiram da sebi kupim računar koji će mi pomoći kroz školovanje. Isto tako i da se zabavim igrajući igrice. Koliko god se trudio, ne mogu da iskažem beskrajnu zahvalnost, ali i nadu da ćete nas uskoro posetiti - iskreno će Lazar.

Ono što je, takođe, bio veliki događaj za ovu školu, bila je i proslava Savindana, kada su svi učenici Gimnazije učestvovali u programu.

- Dobili su i poklon paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice "Radosti moja" iz Štutgarta. Članice ove organizacije Sanja Dijer, Rada Janjić i Emilija Perić su posetile Kosovo i Metohiju i podelile paketiće i novčane priloge koje su naši ljudi u Nemačkoj sakupili za porodice i manastire na Kosmetu. Zahvalnost darodavcima upućujemo i mi, profesori Gimnazije u Orahovcu, jer podrška našim đacima je podrška našoj školi i podrška opstanku Srba u Metohiji uprkos svakodnevnim iskušenjima - istakla je profesorka Radić.

Reči zahvalnosti svojoj dobročiniteljki, Ani iz Kanbere, koja poput O. V. šalje redovno stipendiju, uputili su, takođe i braća Nikola i Dušan Čukarić uz najlepše želje.

Svoju zahvalnost dobročinitelju O. V. iz Sidneja, uputio je i Dimitrije Radić.

-Želim da vam se od srca zahvalim što ste nam i ovog meseca poslali stipendiju. Proteklu sam iskoristio da kupim sebi kartu i odem u goste kod strica u Kraljevo i malo prošetam sa svojom braćom. Kao što znate, u Orahovcu nema mesta za izlazak nas mladih, niti kafića ni bioskopa, ni sportskih terena... Vama hvala na svemu i neka Gospod nadoknadi vaše dobročinstvo, pošto mi osim reči zahvalnosti ne možemo drugačije da vam uzvratimo na dobroti - poručio je Dimitrije Radić iz Orahovca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.