Kao što je Putin vojskom ušao na Krim, da li i mi...?

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kao što je Putin vojskom ušao na Krim, da li i mi...?"

Poslanik vladajuće Slobodarske partije Austrije Rajnhard Beš predložio je, zarad suzbijanja ilegalne migracije u Evropu, "zaposedanje" teritorije u Africi.

Beš je, u intervjuu "Noje Forarlberger tagescajtungu", rekao da bi vojska trebalo da zaposedne teritoriju na severu Afrike, gde bi se uspostavili izbeglički centri.

Prema Bešu, koji je od 1999. poslanik FPO, najvažnije u borbi protiv ilegalne migracije jeste zaštita spoljne granice EU da bi se, kako je kazao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sačuvalo blagostanje Evrope i uputio signal da u Evropu ne može da se dođe ilegalnim putem.

"Ukoliko to ne uspe, legitimno je da se uspostave centri u Libiji ili drugim severnoafričkim zemljama...", rekao je on.

Ovu Bešovu ideju kritikovao je poslanik Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon, koji je optužio FPO da "sanja o vojnom ulasku na sever Afrike".

"Kao što je Putin vojskom ušao na Krim evropski vojnici treba da zaposednu severnu Afriku i prekrše međunarodno pravo", naveo je Rejmon, koji je zatražio od austrijskog kancelara Sebastijana Kurca da reaguje na predloge Beša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.