Kao političari: Kako da govorite 40 sati, a ne kažete ništa

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2012, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao političari: Kako da govorite 40 sati, a ne kažete ništa

"Mali priručnik birokratskih fraza" kruži internetom, a vi pogledajte šta je to i kako da pred auditorijumom govorite satima, a ne kažete ništa.

Fraze iz tabele koja kruži društevnim mrežama i internetom na "repertoaru" su i mnogih političara. Zanimljivo je analizirati ih s obzirom na to da se izborna kampanja u Srbiji zahuktava.

Dok se neki političari trude da govor što više približe "običnom građaninu" i pričaju što konkretnije (mada uzalud), drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se drže "šupljih" fraza kojima ne kažu ništa. Autor tabele je na zanimljiv način pokazao sav besmisao ovakvih fraza. Svaku od navedenih je podelio je na četiri dela, a onda pokazao kako sve mogu uzajamno da se kombinuju, a da budu upotrebljive.

"Dame i gospodo, pokretanje odlučne kampanje započinje proces koji ima za cilj usavršavanje osovina budućeg razvoja" - samo je jedna varijacija.

Može i ovako: "Svakodnevna praksa pokazuje da novi model aktivnosti garantuje veliko učešće u razradi novih predloga"

Vi napravite svoju, a onda možete da razmislite da li li ste ovakve fraze slušali i od političara u Srbiji, i kojih.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.