Kao da je u zemlju propao: Ni Plenković ne zna gde se krije Ivica Todorić

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao da je u zemlju propao: Ni Plenković ne zna gde se krije Ivica Todorić

Svi očekuju razjašnjenje situacije

Premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je danas da nema informacije gde se nalazi bivši predsednik Uprave "Agrokora" Ivica Todorić, za kojim je raspisana poternica i da ne želi da komentariše pravosudni proces.

On je ponovo odbacio Todorićeve optužbe na račun hrvatske vlade, prenosi Hina.

- Ponovo odbacujem tu tezu i ne komentarišem proces - rekao je Plenković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinarima koji su od njega tražili komentar Todorićevih tvrdnji da se u slučaju "Agrokor" radi o političkom progonu i projektu rušenja koncerna.

Navodi se da je Plenković rekao da nema nikakvih saznanja gde se nalazi Ivica Todorić i da li je u Švajcarskoj, kako su objavili hrvatski mediji.

Hina prenosi i da je ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić takođe novinarima rekla da nema informacije o tome gde je Todorić.

Zamenik predsednika HDZ i član Istražne komisije za slučaj "Agrokora" Milijan Brkić izjavio je ranije danas bi Todorić, ako poštuje institucije pravne države, trebalo prvo da se vrati u Hrvatsku, a da onda pred institucijama objasni svoje tvrdnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.