Kanje Vest drži predizborni skup u Južnoj Karolini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2020, 21:03

Kanje Vest drži predizborni skup u Južnoj Karolini

Nakon što je pre dve nedelje najavio kandidaturu za predsednika SAD, poznati reper Kanje Vest će danas u Južnoj Karolini održati prvi predizborni skup.

Najavljeni događaj biće održan u severnom delu Čarlstona, a događaju mogu prisustvovati samo odabrani gosti, javlja ABC Njuz.

Prema kopiji pozivnice u posedu te TV stanice, svi gosti će morati da potpišu Kovid-19 obrazac, drže fizičku distancu i nose zaštitne maske.

Ranije danas Vest je objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da traži prikupljanje potpisa kako bi se pojavio na izbornom listiću u Južnoj Karolini.

Već je potvrđeno da će se pojaviti na listiću u državi Oklahoma jer je uplatio 35.000 dolara kako bi se kandidirao kao nezavisni kandidat. On je jedan od trojice nezavisnih kandidata, pored Džade Simonsa i Broka Pirsa.

Ostaje nejasno kako će se poznati repere, čiju imovinu Forbs procenjuje na milijardu dolara, kandidovati u Južnoj Karolini s obzirom da je krajnji rok za podnošenje potpisa bio 15. jul, a ta država ne dozvoljava prijavljivanje kandidata.

Vreme mu ističe u mnogim državama. Za pobedu mu je potrebno 270 izbornih glasova, a medu državama je ostalo samo 306 izbornih glasova, plus Vašington, D.C ., gde rokovi za podnošenje zahteva još nisu prošli, navodi ABC Njuz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.