Kandidaturu za parlamentarne izbore dosad predalo 11 stranaka i koalicija: Na listiću više od 15 opcija

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 09:54

Kandidaturu za parlamentarne izbore dosad predalo 11 stranaka i koalicija: Na listiću više od 15 opcija

Na startnoj liniji za parlamentarne izbore, zakazane za 21. jun, trenutno se nalazi 11 stranaka i koalicija.

Politički igrači koji planiraju da budu na glasačkom listiću imaju još 11 dana da Republičkoj izbornoj komisiji podnesu spisak kandidata.

Potpise 10.000 građana, koliko je potrebno za kandidaturu, trenutno prikupljaju Nova stranka i Zeleni Srbije, Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana, kao i Zavetnici, koji rade dupli posao, jer im je prvobitna lista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oborena zbog nepoštovanja zakona.

Prema ranijim najavama, u izbornu trku će i predstavnici Albanaca, ali i pokret okupljen oko Nove Srbije Velimira Ilića.

Gotovo je izvesno da će na listiću biti više od 15 ponuđenih opcija, a za 250 mesta u zakonodavnom domu najverovatnije će se boriti više od 3.000 kandidata.

Prva u red je stala koalicija oko Srpske napredne stranke - Aleksandar Vučić - Za našu decu, a zatim tim socijalista i Jedinstvene Srbije - Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, pa Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka.

Na četvrtom mestu je Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor, sledi Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju, pa Za Kraljevinu Srbiju - Žika Gojković.

U igri su i Ujedinjene demokrate Srbije, čiji tim čini čak 11 članova. Kandidaturu su predali Stranka pravde i pomirenja i Demokratska partija Makedonaca - Muamer Zukorlić - Samo pravo, Metla 2020, Zdravo da pobedi Milan Stamatović - Dragan Jovanović, kao i SDA Sulejmana Ugljanina koja je u ponedeljak predala kandidaturu.

Rok za predaju izbornih lista ističe 5. juna u ponoć, posle čega će RIK objaviti kako će zbirno izgledati glasački listić. Do sada su partije koje su se prijavile za trku za nova poslanička mesta prikupile više od 170.000 potpisa građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.