Kancelarija: Sistematsko maltretiranje starije Srpkinje

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija: Sistematsko maltretiranje starije Srpkinje

Beograd -- Kancelarija za KiM osudila je sistematsko maltretiranje Kate Grujić iz sela Donji Petrič kod Kline, koju su lopovi opljačkali šesti put u protekle dve godine.

Kako je navedeno, 75-godišnjoj starici su ukrali 25 kokošaka.

"Policija do sada nije preduzela ništa kako bi ova Srpkinja dobila mogućnost da uživa u mirnoj i bezbednoj starosti", saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Najavljeno je i da će Katu Grujić sutra posetiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a štetu će joj nadoknaditi država Srbija.

Iz kancelarije ukazuju da se tako planski stvara klima kojom se obeshrabruje povratak prognanih Srba i pothranjuje mržnja prema srpskom narodu, a žrtve takve politike, kako je ocenjeno, obično su najslabiji i najnezaštićeniji.

"Iako smo u prošlosti mnogo puta insistirali na tome da se pronadje sistemski način da se Srbima koji su najizloženiji ovakvoj vrsti zlostavljanja garantuje zaštita, i ovim povodom tražićemo od privremenih institucija u Prištini i predstavnika medjunarodnih institucija na terenu da preduzmu konkretne korake kako bi se ovakvom varvarstvu konačno stalo na put", zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.