Kanadski ambasador uručio knjige

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanadski ambasador uručio knjige

Kanadski ambasador Džon Morison uručio je knjige Biblioteci romanistike Filološkog fakulteta u Beogradu. Tom donacijom broj knjiga kanadskih autora pri katedri za francuski jezik i književnost popeo se na oko 400.

Kanadski ambasador Džon Morison je, povodom obeležavanja meseca Frankofonije, uručio knjige Biblioteci romanistike Filološkog fakulteta u Beogradu, čime je obogaćen knjižni fond katedre za francuski jezik i književnost najnovijim delima kanadskih pisaca koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pišu na francuskom.

Tom donacijom Međunarodnog saveta kanadskih studija i kanadskog Ministarstva inostranih poslova od 34 knjige, broj knjiga kanadskih autora koji čine zbirku "Kanadijana" pri katedri za francuski jezik i književnost popeo na oko 400, rekla je šef katedre prof. dr Jelena Novaković.

"Verujem da Srbija, koja ima status posmatrača u Frankofoniji, može da ima koristi zahvaljujući razmenama sa drugim članovima frankfonije na isti način kao što se frankofonija može jačati prisustvom Srbije u njenim institucijama", rekao je ambasador Morison.

"Kulturna različitost je ono što čini bogatstvo Kanade. Ta ista kulturna različitost je glavni element međunarodne frankofonije. Naše poreklo, tradicija, običaji razlikuju se od kontinenta do kontinenta, od države do države, ali svi članovi Frankofonije, uprkos različitim dijalektima dele isto zanimanje za francuski jezik i vrednosti kao što je tolerancija", ocenio je kanadski ambasador.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.