Kanada: Talas samoubistava u provinciji Manitoba

Izvor: B92, 12.Mar.2016, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada: Talas samoubistava u provinciji Manitoba

Kanadsku provinciju Manitoba u centralnom delu zemlje, zahvatio je talas samoubistava medju mladim ljudima.

Kanadsko Udruženje žena iz autohtonih provincija zatražilo je hitnu intervenciju socijalnih službi u zemlji.

"Autohtone zajednice se suočavaju s talasom samoubistava", izjavila je predsednica udruženja Don Lavel-Harvard i dodala da su nedavno petoro mladih i jedna mlada majka izvršili samoubistva što je alarmiralo kanadsku javnost.

Ona je pozvala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na hitnu intervenciju "socijalnih službi kako bi se sprečile te tragedije".

Lokalna zvaničnica Širli Robinson izajvila je da je 140 osoba u jednom naselju kod Vinipega pokušalo samoubistvo ili imalo suicidalne misli u poslednja tri meseca.

Samobustvo predstavlja ozbiljan problem kod domorodačkog stanovništva u Kanadi, zbog egzistencijalnih teškoća i visoke stope nezaposlenosti u tim područjima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.