Kanada: Olobođen muškarac koji je putniku odrubio glavu

Izvor: B92, 12.Feb.2017, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada: Olobođen muškarac koji je putniku odrubio glavu

Toronto -- Šizofrenični muškarac Vil Bejker koji je odrubio glavu putniku u autobusu u Kanadi oslobođen je.

Kanadske vlasti smatraju da on ne predstavlja značajniju pretnju za javnost i ne nameravaju da ga prate da bi se uverili da će on uzimati lekove.

Bejker, poznatiji kao Vins Li, potpuno je oslobođen u kanadskoj provinciji Manitoba, prenose agencije.

On je brutalno ubio u autobusu 2008. godine dvadesetdvogodišnjeg Tima Meklina, mladića kojeg ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije poznavao a koji je sedeo pored njega.

Bejker je tvrdio da je čuo božiji glas koji mu je rekao da ubije Meklina ili da će u suprotonom umreti. Nakon ubistva je smešten u psihijatrijsku bolnicu, dijagnostifikovana mu je šizofrenija, a 2009. godine je zbog toga oslobođen krivice.

Putem Fejsbuka se oglasila majka ubijenog Tima Meklina, ogorčena jer se Bejker našao na slobodi. Tužilac Meri Gosk tvrdi da je on i dalje realna opasnost po javnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.