Kanabis žela Rudinka devojka

Izvor: RTS, 25.Avg.2010, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanabis žela Rudinka devojka

Na zabačenim poljima u okolini Raške, pored kukuruza, mogu se naći i zasadi marihuane. Nadavno posečeno više od 60 kilograma kanabisa. Policija, od početka godine, privela 70 lica.

Kraljevačka policija, od početka godine, otkrila je i uništila na desetine hektara marihuana zasađene na njivama u Rudnici, i neposrednoj blizini administrativnog prelaza prema Kosovu i Metohiji. Zasadi su otkriveni u kukuruzištima meštana okolnih sela.

Prema saznanjima policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uzgajivača kanabisa nema među lokalnim stanovništvom. Samo sa njiva u Popovom polju ovih dana je posečeno više od 60 kilograma marihuane. Viši policijski inspektor Branko Čeperković kaže da će ta količina biti još veća, pošto je sada sezona berbe.

"U Popovom polju zasade indijske konoplje našli smo na površini od dva hektara, ali ih otrivamao i u drugim selima, pa i samoj okolini Raške", navodi Čeperković.

Uzgajivači marihuane biraju male ali zabačene parcele i to uvek pored reka, jer ta biljka traži puno vlage, kažu u Policijskoj stanici u Raški. Meštani tvrde da na njihovim njivama, kraj kukuruzišta, niko nije nikada primetio da neko nešto sadi.

Jovan Martać iz Krasića, sela koje je policija obeležila kao jedno od ilegalnih rasadnika narkotika dodaje da na krevetima čuva prekrivače od kudelje indijske konoplje, ali ništa ne zna o novim zasadima.

"Pa, nešto sam načuo, ali ne znam, ništa nisam video. Ne mogu da pričam", rekao je Martać.

Uzgajivače marihuane na njivama u blizini administrativnog prelaza Rudnica, policija retko zatiče na delu. Sa robom ih nalaze uglavnom prilikom pokušaja transporta. Komandir Policijske ispostve u Raški Branko Leštanin kaže da su vrlo maštoviti ali da najčešće marihuanu kriju u bunkerima putničkih automobila.

Zbog proizvodnje i prometa narkotika u Rudnici i Raški, policija je od početka ove godine privela oko 70 lica. Ako se utvrdi krivica, sledi im kazna od pet meseci do 15 godina, ali dokazni postupci mogu da traju i po nekoliko godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.