Kampanja protiv reklama za sandučiće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja protiv reklama za sandučiće

NOVI SAD -

Na području Novog Sada dnevno se "proizvede" 1,17 kilograma otpada po stanu, a godišnje domaćinstva generišu više od 133 tona otpada, saopštio je Volonterski centar Vojvodine.

Ta nevladina organizacija pozvala je domaćinstva u Novom Sadu da se uključe u akciju smanjenja količine otpada na teritoriji grada, imajući u vidu da gotovo 19 odsto otpada čine papir i karton, od čega je značajna količina reklamnog materijala koji se ubacuje u poštanske sandučiće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Volonterski centar Vojvodine pozvao je građane da se uključe u akciju prikupljanja nepotrebnog reklamnog materijala i lepljenja odgovarajućih "anti-reklamnih" nalepnica na sandučad. Akcija će se sprovoditi tokom oktobra i novembra meseca.

"Prekomerna količina besplatnog oglasnog materijala i njena distribucija prepoznata je kao veoma neodrživ mehanizam oglašavanja", navodi se u saopštenju za javnost.

Građani se mogu prijaviti slanjem prijavnog formulara na adresu ewwr.serbia@gmail.com.

Volonterski centar Vojvodine akciju organizuje uz podršku Fondacije Egzit (Exit), povodom Evropske nedelje za smanjenje otpada, koja se održava od 19. do 27. novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.