Kampanja Puteva Srbije: Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj zivot

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2022, 16:20

Kampanja Puteva Srbije: Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj zivot

Edukativnom kampanjom "Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život" JP "Putevi Srbije" želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.

Kako je saopšteno iz Puteva Srbije, kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu i ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.

Navodi se da, u Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 ljudi, da je Srbija u prethodne tri godine izgubila više od 120 ljudi u saobraćajnim nezgodama na autoputevima, a za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života.

Cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

02.08.2022 ::: Putevi Srbije - Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život

Izvor: AutoMagazin, 02.Avg.2022

JP „Putevi Srbije“ nastavlja u kontinuitetu da sprovodi aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.