Kamp Želim da znam više

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamp "Želim da znam više"

Pod pokroviteljstvom grada Šapca, u OŠ "Laza Lazarević"počeo je petodnevni kamp "Želim da znam više". Kroz igru i druženje, učenici će zajedno učiti i obnavljati gradivo iz geografije, istorije, biologije i pravopisa srpskog jezika.
Da je rešenje ovog rebusa Popokatepetl, brzo su otkrili svi koji vole geografiju. Slajdovi, slike i crteži, sastavni su deo njihovog učenja na raspustu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ovaj kamp se razlikuje od redovne nastave zato što ovde učimo kroz igru i na prvom času radimo vulkane i zemljotrese", kaže Mina Stanojević, učenica.
Pojam vode i njen značaj u prirodi, retke i ugrožene životinjske vrste, samo su neke od tema koje će učenici  izučavati na časovima biologije.
"Ja sam došla zato što volim biologiju, to mi je jedan od omiljenih predmeta, volim da istražujem biljke i životinje", kaže Marta Jovičić, učenica.
"Došla sam da bih više naučila jer nekada ne razumem šta nastavnica priča na nekim časovima, pa sam zato došla ovde da bih bolje razumela i da bih naučila nešto novo", kaže Natalija Đurić, učenica.
"Dogovorili smo se da radimo na savremeni način, da primenjujemo neke nove metode rada, nešto što je zanimljivo za decu, pre svega da se druže, a samim tim da stiču brojna znanja", kaže Marijana Radaković, profesor biologije.
Za zimski kamp koji se u Osnovnoj školi "Laza Lazarević" organizuje prvi put, prijavljeno je više od 150 učenika petog, šestog i sedmog razreda.
"Ovakav vid druženja kod dece razvija interaktivno učenje, da kroz praktične primere i kroz primenu onog što su naučili na času u redovnoj nastavi ovde na jedan zabavan i zanimljiv način prodube svoje znanje", kaže Jelica Jeremić, psiholog.
U okviru kampa "Želim da znam više" biće organizovan i kreativni dan. Posle rada u učionicama, "Detektivske zavrzlame" učenici će zajedno rešavati na terenu.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.