Kamiondžije prete blokadom prelaza Šid

Izvor: Šumadija Press, 23.Sep.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamiondžije prete blokadom prelaza Šid

U znak protesta zbog hrvatskog zatvaranja graničnog prelaza Batrovci, vozači kamiona ne dozvoljavaju prolaz putničkih vozila ni u jednom, ni u drugom smeru. Nezadovoljne kamiondžije najavljuju da će blokirati i prelaz Šid-Tovarnik koji je za sada otvoren samo za putnički saobraćaj.

Oni protestuju od sinoć od 21.30 časova jer je Hrvatska prolaz otvorila delimično, samo za kamione sa tzv. kvarljivom robom, što je razgnevilo vozače koji satima i danima čekaju da uđu >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << u Hrvatsku.

Prevoznici su novinarima rekli da će kamionima blokirati prelaz Šid – Tovarnik, ukoliko im se ne dozvoli prolaz iz Srbije u Hrvatsku.

Kolona kamiona sa srpske strane je duga 15 kilometara i prelaz je blokiran u međuprostoru između Batrovaca i Bajakova.

Sinoć oko 22.45 časova otvoren je granični prelaz Šid (Tovarnik) isključivo za putnička vozila i autobuse, dok se teretna vozila usmeravaju na granični prelaz Stara Gradiška, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vreme zadržavanja putničkih vozila na ovom graničnom prelazu na izlazu, kao i pri ulasku u Srbiju, kreće se u intervalima od 60 do 90 minuta.

AMSS podseća da su ostali granični prelazi sa Hrvatskom i dalje zatvoreni, a da su svi granični prelazi sa Mađarskom u funkciji.

Granični prelazi Bajmog, Đala i Bački Vinogradi otvoreni su od sedam do 19 časova.

Ove granične prelaze mogu da koriste, sem srpskih i mađarskih državljana i državljani Evropske Unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Na našim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila kreću se u intervalima do 30 minuta.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta i obavlja se bez većih problema, a AMSS vozačima, kao i uvek, savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i da poštuju saobraćajne propise.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 103 saobraćajne nezgode u kojima je 38 osoba povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.