Kamerunu oduzeta organizacija Kupa afričkih nacija

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerunu oduzeta organizacija Kupa afričkih nacija

Afrički kup nacija sledeće godine dobiće novog domaćina, jer je Kameruncima oduzeto to pravo

Foto: Guliver/Getty images/Gallo Images

Kamerun neće organizovati šampionat Afrike sledeće godine, kako je planirano, jer mu je danas oduzeto domaćinstvo.

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) saopštila je da je to učinjeno jer su Kamerunci ozbiljno kasnili u pripremama za to takmičenje i izgradnji stadiona.

Posebno im je skrenuta pažnja na bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zbog eskalacije nasilja na jugozapadu i severozapadu zemlje.

Posle dve inspekcije koje su izvršene u oktobru Kamerunu nije dato zeleno svetlo, pa je otvoren novi konkurs za domaćina Afričkog kupa nacija, koji će se održati u junu sledeće godine.

Zainteresovane države mogu se prijaviti do kraja decembra, a najveće šanse daju se Maroku.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kamerunci zakasnili sa izgradnjom, oduzeli im organizaciju Kupa afričkih nacija!

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2018

Ništa od Kupa afričkih nacija u Kamerunu...Afrička fudbalska konfederacija (CAF) oduzela je danas Kamerunu organizaciju šampionata tog kontinenta sledeće godine...Kamerunu je oduzeto domaćinstvo zbog ozbiljnog kašnjenja u izgradnji stadiona i infrastrukture i zbog toga što dva planirana stadiona...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.