Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerun teškom mukom pobedio Zambiju

Fudbaleri Kameruna pobedili su selekciju Zambije sa 3:2 u okviru 2. kola Grupe D Kupa afričkih nacija, koje se održava u Angoli.

Iako su Kamerunci imali veći posed lopte, Zambija je u prvom poluvremenu igrala dobru odbranu i sa jednim golom, koji je postigao Mulenga već u 9. minutu, su otišli na odmor. Međutim u nastavku je Kamerun još više morao da trči i šutira, što se na kraju i isplatilo.

Napadač Intera Samjuel Eto i Žeremi preokrenuli su rezultat u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poluvremenu, da bi Katongo iz penala u 82. minutu ponovo poravnao rezultat. Pet minuta kasnije veliku radost kamerunskim igračima doneo je Idrisu i tako sačuvao nade Kameruna da može da dođe četvrtfinala Kupa Afrike.

Fudbalske reprezentacije Gabona i Tunisa igrale su u nedelju nerešeno 0:0, u prvoj utakmici drugog kola D.

Gabonci su propustili veliku priliku da pobedom obezbede plasman u četvrtfinale i pridruže se Obali Slonovače i Egiptu, koji su se kvalifikovali iz B i C grupe.

Nakon iznenađujućeg startnog trijumfa nad Kamerunom (1:0), očekivalo se da će smoći snage za novi uspeh, ali u nezanimljivoj utakmici nisu uspeli da zatresu mrežu selekcije sa severa kontinenta. Gabon je dominirao najvećim delom susreta i stvorio više šansi, od kojih su najpovoljnije propustili Obamejang i Nguema.

Tunižani su se, međutim, odbranili, pa su i oni ostali u trci za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Gabon vodi na tabeli sa četiri boda, Kamerun ima tri, Tunis je sakupio dva, dok je Zambija ostala na jednom osvojenom poenu, ali bi pobedom nad Gabonom u poslednjem kolu takođe mogla da izbori plasman u nokaut fazu takmičenja.

Grupa D

Gabon - Tunis 0:0

Kamerun - Zambija 3:2 (0:1)

(Mulenga 9`, Katongo pen 82` - ZZeremi 69`, Eto 72`, Idrisu 86`)

Tabela:

Gabon 2 1 1 0 1:0 4

Kamerun 2 1 0 1 3:3 3

Tunis 2 0 2 0 1:1 2

Zambija 2 0 1 1 3:4 1

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamerun i Zambija razbudili posle nule Gabona i Tunisa

Izvor: Blic, 17.Jan.2010

Fudbaleri Gabona i Tunisa odigrali su večeras bez pogodaka u prvoj utakmici drugog kola Grupe D na Kupu afričkih nacija u Angoli. Sva uzbuđenja su bila rezervisana za drugi duel večeri u kome je posle napete završnice slavio Kamerun protiv Zambije i ostao u životu - 3:2...Gabon je prilično rezervisanom...

Nastavak na Blic...

Kamerun pobedio Zambiju (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 18.Jan.2010, 01:15

U drugom kolu D grupe afričkog Kupa nacija u fudbalu, koji se održava u Angoli, Kamerun je večeras pobedio Zambiju sa 3:2 (0:1). Strelci su bili Žeremi u 69, Eto u 72. i Idrisu u 86. za Kamerun, a Mulenga u

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.