Kameron preti: Ako napadi ne prestanu, biće preduzete međunarodne akcije

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 20:31

Kameron preti: Ako napadi ne prestanu, biće preduzete međunarodne akcije

Napadi na teretne brodove na rutama u Crvenom moru moraju da budu obustavljeni, inače će, upozorio je, biti preduzete međunarodne akcije.

Ovo je danas izjavio britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.

"Ovo je nelegalno. To nema veze sa Gazom, nema veze sa Izraelom. Ovde se radi o slobodi plovidbe. Ovde je reč o sposobnosti brodova da nose svoj teret", rekao je Kameron novinarima tokom posete Kosovu i Metohiji, a prenosi Rojters. On je upozorio da će svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekonomija, kao i svaka druga ekonomija, trpeti ukoliko se nastave napadi na brodove na ovaj, kako je naveo, "nezakonit i neprihvatljiv način". "Ovi napadi moraju da budu prekinuti ili će biti preduzete akcije", poručio je Kameron, ali je odbio da precizira kakve će akcije Velika Britanija preduzeti i da li će poslati dodatne mornaričke brodove u region. Britanski ministar odbrane Grant Šaps je ranije rekao da je London spreman da preduzme "direktnu akciju". Jemenski Huti od oktobra vrše napade na komercijalne brodove u Crvenom moru. Oni tvrde da je reč o brodovima koji su povezani sa Izraelom ili plove ka Izraelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.