Kamenovana kuća povratnika Žarka Zarića u Ljuboždi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 10:52

Kamenovana kuća povratnika Žarka Zarića u Ljuboždi

Nepoznate osobe kamenovale su u utorak uveče kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda, opština Istok, potvrdio je načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović.

Stevanović je za Kosovo onlajn rekao da se napad dogodio sinoć nešto posle 23 sata i da je na kući pričinjena manja materijalna šteta.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj.

Stevanović je najoštrije osudio poslednji u nizu napada na Srbe i srpsku imovinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Kontinuirani napadi na povratnike i njihovu imovinu stvaraju u srpskoj zajednici osećaj straha i neizvesnosti, imajući u vidu da ovakvi slučajevi ostaju nerasvetljeni", istakao je Stevanović.

On je apelovao na nadležne organe da počinioce privedu pravdi, jer nekažnjeni zločini prete da budu ponovljeni.

Zarić je i prošle godine je bio meta napada, kada su nepoznate osobe opljačkale njegovu kuću, a u februaru ove godine u Istoku ga je privela kosovska policija, navodi Kosovo onlajn.

Nakon saslušanja kod javnog tužioca u svojstvu svedoka, kako je tada rekao, on je pušten na slobodu.

Zarić je povratnik u Ljuboždu od 2017. godine.

U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji je zabeležen povećan broj napada ili podmetanja požara na kućama Srba povratnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.