Kambodžanski amok

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kambodžanski amok

Amok je vrsta ribljeg karija koji se servira u Kambodži u skoro svakom restroanu.

Sastojci:

- 2 fileta bele ribe

- so i biber

- 2 kašike maslinovog ili kokosovog ulja

- 1 konzerva kokosovog mleka

- 1 šaka seckanog bosiljka

- menta i korijander

- 4 stabljike limunove trave – ili sušena limunova trava u komadićima ili prahu

- 2 čena belog luka, sitno seckana

- 2 lista limete >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (ili kašika soka i ½ kašičice rendane kore limete kao zamena)

- ½ kašičice sitno rendanog korena đumbira

- 1/2 kašičice kurkume

- 1 kašika ribljeg sosa

- 1 kašičica kokosovog šećera

- čili u prahu ili mrvljeni za ukras

Isecite ribu na veće komade, posolite i pobiberite. Ostavite u frižideru. Zagrejte ulje i sve začine malo propržite. Dodajte kokosovo mleko, sos, šećer i neka provri. Kuvajte da se malo zgusne par minuta pa dodajte ribu.

Riba se pošira 4 minuta u tečnosti koja „struji“ (ne sme da ključa). Najbolje poklopljeno.

Servira se u činiji sa svežim začinima i komadićima limete.

Izvor: TOP kanal

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.