Kambodža, 16 radnika poginulo u sudaru

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kambodža, 16 radnika poginulo u sudaru

Najmanje 16 radnika tekstilne industrije je poginulo, a više desetina povređeno u direktnom sudaru kombija i autobusa na istoku Kambodže.
Kombi je prevozio više od 30 radnika do njihove fabrike tekstila u istočnoj kambodžanskoj provinciji Svaj Rieng, u blizini granice sa Vijetnamom, dok su se u autobusu nalazili turisti iz Vijetnama i drugi putnici, prenosi Tanjug.
Autobus je povećao brzinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bi pretekao jedan automobil kad se direktno sudario sa kombijem, u kojem je poginulo 16 ljudi, dok u autobusu niko nije ni povređen, prenela je agencija AP.
Tekstilna industrija je najveći izvozni sektor Kambodže i zapošljava oko 700.000 ljudi u više od 700 fabrika odeće i obuće.
U Kambodži su veoma česte saobraćajne nesreće, u kojima je samo prošle godine poginulo više od 2.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.