Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 12:17

Kamberi: Predali smo zahteve, nakon toga odluka o vladi

Predsednik PDD-a i nosilac izborne liste "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina" Šaip Kamberi rekao je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade Srbije, da je ta lista predala svoje zahteve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne institucije i dodao da od ispunjenja tih zahteva zavisi da li će učestvovati u budućoj vladi.
Šaip Kamberi je novinarima rekao da su problemi Albanaca poznati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dugi niz godina i da se oni odnose na njihovu integraciju, a zatim su tu i problemi sa obrazovanjem odnosno udžbenicima, priznavanjem diploma sa Kosova, kao i ekonomski problemi imajući u vidu da su, kako kaže, opštine Bujanovac, Medveđa i Preševo najnerazvijenije u Srbiji.

"Mi smo imali razgovor sa predsednikom Vučićem kao lista koja predstavlja Albance Preševske doline i izneli smo zahteve koje već dugo godina iznosimo. Mogu da pomenem pozitivan primer da je nedavno po nalogu predsednika u Bujanovcu i Preševu zaposleno 11 lekara Albanaca što pokazuje da kada postoji dobra politička volja problemi mogu da se reše", rekao je Kamberi.
Napominje da je već četvrti put deo delegacije koja razgovara sa predsednikom, a nada se da će sada biti dobre političke volje da se sa Albancima razgovara o rešavanju životnih problema.
Upitan da li su spremni da uđu u vladu, Kamberi kaže: "Videćemo, zavisi od toga šta se nudi u programu vlade nacionalnim manjinama i kakav će biti odnos prema našim problemima".
Kaže da nije reč o funkcijama poput državnog sekretara ili bilo koje druge funkcije, već su ključni zahtevi koji su predočeni na sastanku.
"Mi smo predsedniku dali pismeno naše zahteve da se razgovara o integraciji Albanaca, obrazovanju, ekonomskom razvoju, tek nakon toga mi ćemo eventualno razmotriti ponudu da budemo deo nove vlade", rekao je Kamberi i dodao da očekuje da će biti još sastanaka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Albanska lista Vučiću predala LISTU ZAHTEVA, od odgovora zavisi stav o BUDUĆOJ VLADI

Izvor: OkRadio.rs, 14.Jul.2020

Predsednik PDD-a i nosilac izborne liste "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina" Šaip Kamberi rekao je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade Srbije, da je ta lista predala svoje zahteve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.