Kaliniću i Milovanoviću po godinu i po dana zatvora

Izvor: Press, 10.Dec.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaliniću i Milovanoviću po godinu i po dana zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po godinu i po dana zatvora Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, zbog pokušaja bekstva iz pritvorske jedinice Specijalnog suda 7. februara 2012. godine.
Pripadnik sudske straže Ninoslav Strahinjić osuđen je na godinu dana zatvora, jer im je pomogao u tome, a njegov kolega Nenad Mitrović pravosnažno je oslobođen optužbe za isto krivično delo - >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << omogućavanje bekstva licu lišenom slobode.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz marta ove godine, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda u Beogradu.

Milovanović i Kalinić su 7. februara 2012. oko 05.30 časova uspeli da izađu iz svojiih ćelija 75 i 77 tako što su prethodno testerama isekli rešetke.

Uspeli su da savladaju stražare, popnu se na prvi sprat i iskoče kroz prozor u dvorište, ali su ih tada uočili i savladali pripadnici Žandaramerije.

Oni služe višedecenijske kazne zatvora za brojna teška krivična dela, ali su zbog suđenja koja su im još u toku bili u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Kalinić je kao pripadnik zemunskog klana osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Ðinđića i niz ubistava koja je izvršio kao pripadnik te grupe. Sudi mu se i za još nekoliko ubistava koja je učinio kao pripadnik grupe Luke Bojovića.

Milovanović je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora u Zagrebu zbog ubistva hrvatskog novinara i vlasnika lista “Nacional” Ive Pukanića, a za to delo istu kaznu mu je zimus izrekao i Specijalni sud, ali ona još nije pravosnažna.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Po godinu i po zatvora za bekstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2014

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po godinu i po dana zatvora Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, zbog pokušaja bekstva iz pritvorske jedinice Specijalnog suda 7. februara 2012. godine...Pripadnik sudske straže Ninoslav Strahinjić osuđen je na godinu dana zatvora, jer im je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.