Kalinić stiže u Srbiju za mesec dana

Izvor: Press, 16.Avg.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić stiže u Srbiju za mesec dana

Glavni ubica „zemunskog klana" Sretko Kalinić mogao bi da bude izručen Srbiji najkasnije za mesec dana. Kalinić, koji je 9. juna uhapšen u Zagrebu pošto ga je ranio takođe „zemunac" Miloš Simović, nije želeo da se žali na odluku hrvatskog suda da bude izručen Srbiji.Ministarka pravde Snežana Malović je navela i da iz „bezbednosnih razloga" svi detalji vezani za datum, mesto, vreme i način izručenja ne mogu biti poznati javnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />- Od svog hrvatskog ministra pravde Dražena Bošnjakovića očekujem da odmah po prijemu rešenja Županijskog suda u Zagrebu donese konačnu odluku o izručenju Kalinića - navodi ministarka Malović.
Portparol Ministarstva pravosuđa Hrvatske Vesna Dovranić izjavila je da „Ministarstvo još nije primilo predmetni spis" i da će tek posle toga doneti rešenje kojim „dopušta ili ne dopušta rešenje, u skladu s međunarodnim ugovorima koji obavezuju Hrvatsku i domaćim zakonskim propisima".
Kalinić je u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i 40 godina zbog učešća u 19 ubistava, tri otmice i dve terorističke akcije. Zbog toga što mu je suđeno u odsustvu, Kalinić će moći da zahteva ponavljanje suđenja, a portparol Specijalnog suda Maja Kovačević rekla je da sud, po pravilu, usvaja takve zahteve. Kovačevićeva je precizirala da se suđenje ponavlja, „ali samo u odnosu na to lice, ne dotičući pravosnažnost presude u odnosu na sva druga lica".   

Nastavak na Press...






Povezane vesti

MILIĆ: VELIKE ŠANSE DA SE UHAPSE I PREOSTALA TROJICA ODBEGLIH ČLANOVA ZEMUNSKOG KLANA

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 15:44

BEOGRAD - Bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova u vreme policijske akcije "Sablja" Nenad Milić ocenio je da od toga koliko su dvojica uhapšenih pripadnika zemunskog klana Sretko Kalinić i Miloš Simović raspoloženi da govore zavisi da li će se saznati nešto što se ne zna u vezi sa atentatom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.