Kalifornija: U klizištima 20 mrtvih, još četvoro nestalo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalifornija: U klizištima 20 mrtvih, još četvoro nestalo

U klizištima posle zimske oluje u južnoj Kaliforniju, poginulo je najmanje 20 osoba, najnoviji je bilans koji su danas objavili lokalni zvaničnici.

Portparol okruga Santa Barbara izjavio je da se još četiri osobe vode kao nestale.

Zimska oluja pogodila je u utorak južnu Kaliforniju, donoseći rekordne kiše toj američkoj državi i aktivirajući klizišta, koja su nanele velike štete naseljima i infrastrukturi.

Najstarija žrtva je Džim Mičel, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je samo dan ranije proslavio 89. rođendan. U klizištima je poginula i njegova supruga Alis sa kojom je u braku bio više od pet decenija.

U klizištima je poginulo četvoro dece, a najmlađa žrtva je trogodišnja Kejli Benitez.

Ovog vikenda se još oko 900 spasilaca priključilo osoblju od oko 2.100 koji su tamo već raspoređeni iz redova američkih saveznih agencija, uključujući Obalsku stražu, vojnu mornaricu i Crveni krst.

Područje uništeno klizištima pokriva skoro 80 kvadratnih kilometara, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI CRNI BILANS: U klizištima u Kaliforniji 20 mrtvih, još četvoro nestalo

Izvor: Kurir, 14.Jan.2018

U klizištima posle zimske oluje u južnoj Kaliforniju, poginulo je najmanje 20 ljudi, najnoviji je bilans koji su danas objavili lokalni zvaničnici.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.