Kalas zabranjena Rusija: Nećete me zastrašiti

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 20:44

Kalas zabranjena Rusija: "Nećete me zastrašiti"

Estonska premijerka Kaja Kalas izjavila je danas da je Rusija neće zastrašiti izdavanjem naloga za njeno hapšenje.

Ona ocenjuje da je to samo pokušaj zastrašivanja usred spekulacija da bi mogla da dobije najviši položaj u EU.

Kalas je rekla za Rojters na marginama Minhenske bezbednosne konferencije da nalog koji je izdala Rusija za njeno hapšenje ne predstavlja iznenađenje jer postoje spekulacije da će posle izbora za Evropski parlament u junu biti izabrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za šeficu diplomatije EU.

Na pitanje da li je zainteresovana za neku buduću funkciju u EU, Kalas je odgovorila da su evropski izbori u junu i da je ona sada estonska premijerka.

"Ovo je još jedan dokaz da radim pravu stvar. Snažna podrška EU Ukrajini predstavlja uspeh i to boli Rusiju", rekla je ranije Kalas.

Rusija je izdala nalog za hapšenje Kalas i nekoliko drugih estonskih političara 13. februara zbog uništavanja spomenika iz sovjetskog doba u toj zemlji. Estonski političari rizikuju da budu uhapšeni samo ako pređu rusku granicu, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.