Kalanović: Set antikriznih mera za deset dana

Izvor: Politika, 04.Jun.2013, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Set antikriznih mera za deset dana

BEOGRAD – Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović rekla je da će paket vladinih antikriznih mera biti gotov u narednih desetak dana.

„Nije realno da imamo kompletno završene mere do kraje nadelje, sigurno ćemo u narednih desetak dana imati paket, dakle to sigurno nije samo jedna mera”, kazala je Kalanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Govoreći o najavljenoj mogućnosti da će jedna od mera biti smanjenje plata zaposlenima u državnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << administraciji, ministarka je navela da ukoliko smanjenja bude, da ono neće biti linearno.

Prema njenim rečima, smanjenje plata će biti opcija samo ukoliko je to „neophodno za održivost sistema”.

„To znači limitiranje najvećih plata, ili smanjenje u jednom delu, nikako ne linearno smanjenje”, rekla je Kalanović.

Na konstataciju da se lokalne samouprave protive smanjenju palta, ministarka je rekla da „lokalne samouprave nisu 'svete krave' i da kod njih mora da ima prostora za uštede”.

Kalanović je navela da stanje u srpskom budžetu nije alarmantno, kao i da će u donošenje seta antikriznih mera biti uključeni i Fiskalni savet, Međunarodni monetarni fond i Nacionalni savet za privredni oporavak.

Beta

objavljeno: 04.06.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nisu 'svete krave' pa da im se ne smanjuju plate"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jun.2013

Paket vladinih antikriznih mera biće gotov u narednih desetak dana, najavil ja ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović..."Nije relano da imamo kompletno završene mere do kraje nadelje, sigurno ćemo u narednih desetak dana imati paket, dakle to sigurno nije samo jedna...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kalanović: Paket ekonomskih mera za desetak dana

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jun.2013

BEOGRAD - "Nije realno da imamo kompletno završene mere do kraja nedelje. Sigurno je da ćemo u narednih desetak dana imati paket mera", navela je Kalanović.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.