Kakvu vodu pijemo? VIDEO

Izvor: B92, 26.Jun.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvu vodu pijemo? VIDEO

Beograd je jedina evropska prestonica bez prečistača otpadnih voda, što znači da dve trećine ukupnih fekalnih voda završi u rekama.

Iako iz gradskog vodovoda poručuju da to ne utiče na kvalitet pijaće vode, način na koji mi tretiramo vodu i okolinu mogao bi da bude ozbiljna prepreka u pristupnim pregovorima sa EU.

Malo je glavnih gradova koji leže na dve velike reke.

Još je manje onih koji u tu privilegiju ulivaju fekalije.

Ekološki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << san i rešeno pitanje otpadnih voda Srbiju će koštati pet milijardi dolara.

"Sada je prvo pitanje dokumentacije, na tome se intenzivno radi, ulažemo novac u to, preko 450 miliona, dobićemo kredit krajem godine, 200 miliona evra, tako da je ovo godina koja će biti ključna", rekao je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.