Kako uskladiti figuru i trend

Izvor: Blic, 26.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako uskladiti figuru i trend

Nikada niste zadovoljni svojim izgledom - preširoki kukovi, velika zadnjica, male grudi... Pa ipak, trebalo bi da znate da veličina i oblik tela nisu prepreka za dobar izgled. Najvažnije je da prihvatite sebe onakvim kakvim jeste, a uz naše trikove izgledaćete još bolje.

S obzirom na to da pripreme za beogradski „Fešn vik" koji će trajati od 11. do 16. aprila već uveliko traju, u skladu sa tim juče održan veliki kasting za manekene koji će se pojaviti, otkrićemo vam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još mnogo mnogo novih trikova i trendova.

Ako ste niski:

Pivo ublažava menopauzu

Stručnjaci u Republici Češkoj rade na pivu koje bi ženama trebalo da smanji probleme sa spavanjem i ostale simptome karakteristične za menopauzu. Prema rečima Karela Kosara, direktora istraživačkog instituta u Pragu, u institutu se radi na proizvodnji niskokaloričnog piva sa niskim postotkom alkohola i povećanoj količini fitoestrogena. Direktor praškog Instituta naglašava da bi njegovi naučnici mogli da proizvedu pivo, specijalno za žene u menopauzi, koje bi imalo povećan nivo fitoestrogena. Ginekolozi koji sarađuju sa Institutom kažu da su dosadašnji rezultati kliničkih ispitivanja 20 žena dobri.

Iako je mornarski stil ovog proleća poželjan, nikako ne kupujte odeću s vodoravnim linijama jer će vas one vizuelno još više sniziti. Takođe izbegavajte šarene materijale, velike modne dodatke, poput torbi i nakita. Ne oblačite farmerke sa zavrnutim i širokim nogavicama i izbegavajte kratke suknje A kroja.

Najbolje je da kupite više komada odeće u istoj boji i farmerke koje imaju uže nogavice. Dobro će vam pristajati duže suknje, čarape i cipele u istim tonovima. Uz to će vam najbolje stajati jaknica s jednostavnim kopčanjem iznad struka.

Ako ste visoki:

Birajte što krupnije modne dodatke - torbe, minđuše, ogrlice, naočare za sunce... Isprobajte višeslojne suknje s naborima ili porubom drugačijeg uzorka. Dobro će vam pristajati kraće suknje, farmerke ravnih nogavica i duži sakoi. Savršeno je što su se ove sezone vratili i prsluci, koji savršeno stoje visokim osobama. Ako imate velike grudi:

Odlučite se za jednobojne majice tamnih boja, jednostavne košulje i majice s V izrezom. Pantalone sa širokim nogavicama ili široke suknje uravnotežiće vaš puniji gornji deo s donjim.

Ako imate male grudi:

Ako nosite grudnjake s umecima, budite sigurni da se dodatni jastučići i šavovi ne ocrtavaju na odeći, a ispod tankih materijala nosite jednostavne grudnjake bez žice i šavova. Majice i košulje neka vam uvek budu svetlije boje od donjeg dela odeće.

Ako imate široke bokove:

Izbegavajte koso sečene suknje ili uske haljine i ni u kom slučaju ne oblačite pantalone s kariranim uzorkom i one koje imaju džepove sa strane. Izaberite tamne pantalone na crtu i kombinujte ih sa cipelama na nižu petu, kaišem koji ste spustili na bokove i pletenim džemperom.

Ako imate veliku zadnjicu:

Nemojte da nosite svetle boje niže od struka. Izaberite tamnije boje, tunike koje će vam prekriti zadnjicu, duže jakne jednostavnog kroja i farmerke niskog struka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.