Kako ubiti Rusiju na Balkanu za 108 miliona dolara

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 17:57

Kako "ubiti" Rusiju na Balkanu za 108 miliona dolara

Američki predsednik Džozef Bajden tražio je od Kongresa 108 miliona dolara za borbu protiv "malignog ruskog uticaja na Zapadnom Balkanu".

To je navedeno u izveštaju pomoćnika šefa američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID) za Evropu i Evroaziju Erin Maki, prenosi Sputnjik.

Prema njenim navodima, Rusija želi da iskoristi lokalne nesuglasice na Zapadnom Balkanu kako bi narušila mir i stabilnost. Erin Maki smatra i da ruski uticaj daleko prevazilazi granice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine, Belorusije i Moldavije.

Ona je takođe kritikovala predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji se juče sastao u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kako je rekla, predsednik RS "jača svoju opasnu konfrontacionu politiku i preti otcepljenjem".

Kako je navela, Bajden je tražio 31 milion dolara za ublažavanje ruskog uticaja u BiH i za reformu gasnog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.