Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako treba rušiti granice

Dvadeset prvi međunarodni sajam privrede u Mostaru okupio je ove godine najveći broj privrednika iz regiona, ali i najviših političkih zvaničnika naših prostora.

Da je sve moguće, dobra saradnja, zajednički nastup za dobrobit svih, u Mostaru su na najbolji način pokazali, prije svega, privrednici, a onda i političari - od Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, i njegovog crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, Andreja Plenkovića i Bojka Borisova, hrvatskog i bugarskog premijera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << te domaćih lidera Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i Milorada Dodika, predsjednika RS.

Vučić, koji je otvorio sajam (ovogodišnja zemlja partner je Srbija), jasno je poručio: "Doveo sam vam krem de la krem srpske privrede. Najbolji su ovde u Mostaru, njih 60."

Tako je i bilo. Više od 700 izlagača iz 20 zemalja najbolji je pokazatelj da je ovaj projekat uspio, a sama ponuda je neograničena, od gastronomske do vojne industrije.

Mostarski sajam na najbolji način iz godine u godinu pokazuje kako se sve može kad se hoće i kako se od jednog malog lokalnog događaja preraste u vrhunski regionalni privredni, pa i politički događaj, te kako sajam, a i grad mogu postati još veći.

Poruke koje su u utorak uputili i privrednici i političari daju nadu da region može bolje, da može rušiti granice i predrasude i prevazići sve probleme.

Mostarski sajam iz godine u godinu šalje poruku da biznis ne poznaje granicu, a privrednici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i drugih zemalja da se na njemu osjećaju kao kod kuće.

U utorak je Mostar bio centar regije, pokazao je da i pored svih problema s kojima je ovaj grad već više od dvije decenije suočen može dalje, može biti uspješan i može ugostiti privrednike iz svih krajeva svijeta, ali i državnike.

I stoga slogan "Budućnost je u zajedništvu" na najbolji način šalje poruku iz Mostara u region, ali i svijet.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.