Kako su nastale nove numere dua Underworld

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su nastale nove numere dua "Underworld"

Dvojac Underworl na Sea dance festivalu između ostalog predstaviće i projekat koji je Karl Hajd uradio sa Brajanom Ehom.

Kako je vokal Underworlda ispričao, rad na ovom izdanju je zaobišao klasične tokove studijskog snimanja. Naime, promoteri su insistirali da Karl i Brajan odrade nekolio intervjua sa novinarima povodom saradnje. Neraspoloženi za klasičan

razgovor odlučili su da ih pozovu u studio da vide kako zapravo prave muziku.

Među njima su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Fred Gibson koji je inače i multiinstrumentalista, kao i Rik Holand koga su zadužili da pomaže oko tekstova. Zajedno su radili pet dana.

- Ja sam koristio svoj DJ CD-player kao glavni instrument. Spremio sam unapred gomilu diskova koje sam hteo da koristim. Imam taj sistem koji sam još pre 40 godina razvio radeći sa Roxy Music i samo ubacujem žive instrumente kroz

procesor kada procenim da nam treba takpo nešto. Karl je svirao gitaru - ispričao je Eho, koji inače godinama radi sa Karlom Hajdom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.