Kako se postaje vitez

Izvor: RTS, 12.Sep.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se postaje vitez

Marko Milenković iz Požarevca osvojio je titulu vitez Ljubičeva na 53. Ljubičevskim konjičkim igrama. On je vitez i po snazi i po vrlinama. Kao i svakivitez, ima i svog partnera - konja nevala.
Skroman, hrabar i posvećen. Takvim vitezove zamišljamo, a takav je i dvadesetšestogodišnji Marko Milenković. On je sa svojim Nevalom drugi put ostvojio titulu Viteza Ljubičeva na 53. Ljubičevskim konjičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrama.

"Ja zapravo to radim srcem. I samo se srcem, velikom voljom i trudom postaje vitez", kaže Marko i dodaje da morate imati i dobrog konja kao on, što je doprinelo da dva puta osvoji titulu sa maksimalnim brojem poena.
Po struci stolar. Po zanimanju radni jahač. Trenira galopere i brine o njima. Iako pripreme za višeboj traju petnaest dana, Marko jaše i trenira cele godine. Probao je i sportove sa loptom, ali nijedan mu se nije svideo dok nije došao u školu jahanja. Od tada, konji su mu i ljubav i posao.
Marko kaže da je još kao mali, sedeo sam na tribinama na požarevačkom hipodromu i pratio takmičenja višebojaca."Oni su za mene bili pojava i maštao sam da se jednog dana i ja oprobam u višeboju. Nisam ni slutio da ću jednog dana dostići ove rezultete."
Rade Milovanović, trener višebojaca kaže da je Marko sve svoje osobine i snagu usmerio na višeboj i što je najvažnije, prihvata savete.
"Marko Milenković je jedan mladi takmičar koji je ambiciozan i koji ne preza, nema straha. Jak je i kao takmičar i kao ličnost", dodaje on.
"U konjičkom sportu sam se pronašao. Tu sam video sebe. Osetio sam da imam talenta i da mogu", kaže Marko.
Iako svaki dan provodi sa konjima, kaže da ih noću i sanja. Njegovu pažnju i ljubav prema konjima, uzvraća mu verni Neval, koji mu uliva sigurnost u viteškim takmičenjima.
rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.