Kako je oglašena prodaja Novosti?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je oglašena prodaja Novosti?

Kompanija Borba, sa 80 odsto državnog udela, nalazi se u režimu javnih nabavki, pa bi Upravu za javne nabavke trebalo pitati kako je prodaja Novosti bila moguća, ocenio je za Danas Branko Pavlović, konsultant malih akcionara.

Skupština akcionara to nije mogla da donese, a da se vlasnik - država o tome ne pita i ne izjasni. Pa i u takvoj varijanti, logičnije bi bilo da država oglasi prodaju i pozove velike medijske kuće da uđu u nadmetanje, jer bi cena od 30 odsto procenjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrednosti kapitala bila premašena, smatra Pavlović.

Postoji, dodaje on, i druga opcija, da je Vlada Srbije zaključkom dala saglasnost.

Ukoliko toga nema, prodaja Novosti je nezakonita, ukoliko je ima, onda jeste zakonita, ali u svakom slučaju štetna, ocenio je Pavlović.

Preduzeće Media 026 u vlasništvu Bobana Rajića kupilo je 98 odsto kompanije Novosti, koje je prodala Štamparija Borba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.